Logo en vlaggetjes Logo en vlaggetjes

Nieuws

Ut Rooie Bietje in de boot!

In het kader van het Weekend van de Biodiversiteit op Zondag 22 mei, neemt het Tilburgse open rondvaartscheepje Tilia, een honderdjarige voormalige groenteschuit, ‘Ut Rooi Bietje’ letterlijk in de boot. De ingrediënten voor een biologische driegangenbrunch op de Middenpier van de Piushaven worden kakelvers vanuit Ut Rooi Bietje naar de Piushaven gevaren en terplekke verwerkt. Een gedeelte van de scheepslading wordt per transportfiets naar het centrum van de stad vervoerd en aangeboden aan het publiek van de Meimarkt. Met deze activiteit wordt beoogd de biologische tuinderij ‘Ut Rooi Bietje’ wat breder onder de aandacht te brengen. Bij Ut Rooie Bietje komen namelijk niet alleen tuinbouwproducten tot wasdom, maar juist ook mensen krijgen hier de kans zich te ontwikkelen.

Spectaculiare opening door Nachtburgemeester

Na aankomst van de groenteschuit in de Piushaven zal Nachtburgemeester Zeus Hoenderop op spectaculaire wijze het startschot voor een sfeervolle zondagmiddag geven. Naast dat er een brunch is verzorgt Stichting Tilburg te Water deze middag ook een aantal vaartochten. We varen door de achtertuin van Tilburg naar ‘Ut Rooi Bietje’ alwaar genoten kan worden van een rondleiding. Tevens stelt Tilburg te Water roeibootjes beschikbaar om vrij mee te nemen voor een kleine vaartocht.

Voor de kinderen komt Linde Braber met Ezeltje Donna voor rondritjes en Ome Cor zal mooie kinderverhalen vertellen rondom zijn woonwagen. Henk Berck komt portretten tekenen en Atelier Famous zal aanwezig zijn om te inspireren over praktisch recyclen. De driegangenbrunch en andere activiteiten op de Middenpier zullen muzikaal omlijst worden door La Petite Piaffe en David & Martijn. Ook Marcel La Haye zal u verwennen met oorstrelende gitaarmuziek. Verder is er een programma waarin verschillende organisaties zich presenteren, lezingen en er zijn hapjes te proeven. Wetsports zal de beveiliging verzorgen door duikers in te zetten. De biologische biodiversiteitsbrunch op de Middenpier van de Piushaven is een initiatief van Ninix Culturele Projecten, Fotomaan en Tilburg te Water. De hele activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Piushaven als Levend Podium.