Piushaven Natuurschoonmaakdag 10 maart

Op zaterdag 10 maart, vóór het broedseizoen van de vogels, gaan we de kades en de oevers van de Tilburgse stadshaven ontdoen van zwerfvuil. Iedereen uit wijk en stad kan meehelpen!

Op de zaterdag van NLdoet, 10 maart, gaan we in Tilburg de stadshaven ontdoen van zwerfvuil. We verzamelen om 09:00 uur bij Partyschip de Albatros en maken schoon tot 12:00 uur. Iedereen die van de haven houdt en/of lekker samen met een groep mensen buiten bezig wil zijn, is van harte welkom. Kinderen kunnen ook meedoen, samen en onder verantwoordelijkheid van een ouder of verzorger. Deze klus vind je op de website van NLdoet. Meld je ook aan!

Stichting Thuishaven Tilburg organiseert de natuurschoonmaakactie in de Piushaven elk jaar op de zaterdag van NLdoet. Zo’n 100 mensen uit de wijk en de stad verzamelen in één ochtend een flinke berg rotzooi. Piushavenvrijwilliger Thomas Markus coördineert de actie dit jaar, geassisteerd door Piushavenvrijwilligers Mari van den Dries, Karien Naaykens en Maureen Witlox. Natuurwerkgroep Moerenburg heeft hun grijpers en zakhouders uitgeleend.

Vele handen maken licht werk! Dus meld je meteen even aan via de website van NLdoet.

De klus vindt omvat een vrij groot gebied. We lopen langs alle kaden en oevers van de Piushaven en de toeloop. Bij het Wilhelminakanaal gaan we rechtsaf tot aan de roeibaan. We werken met drie soorten ploegen: mensen die op het vlakke gedeelte werken, mensen voor de schuine kanten tot aan het water, en een ploeg die vanuit roeiboten werkt.

Foto: Y. Slotboom van Vroonhoven

Om 9:00 uur wordt iedereen die mee wil helpen verwacht bij Partyschip de Albatros aan de Piushaven. Eigenaren Walter en Anton stellen hun gezellige schip opnieuw voor dit goed doel beschikbaar. Ze zijn bovendien zo lief om voor die dag koffie en thee te sponsoren. We starten met uitleg en verdeling van werk en gereedschappen. Tegen 12:00 uur keren we weer terug naar de Albatros. Hier sluiten we samen af met soep en broodjes.

Zo kan iedereen die in het nieuwe seizoen de haven bezoekt, bijvoorbeeld tijdens de vele evenementen en activiteiten, weer genieten van een mooi schone Piushaven!

 

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een berichtje via piushavenvrijwilligers@gmail.com.

Of bekijk hoe goed de vorige Natuurschoonmaakdag Piushaven is gegaan.

Foto’s: Y. Slotboom van Vroonhoven

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by themekiller.com