Piushaven Natuurschoonmaakdag 11 maart

Op zaterdag 11 maart, vóór het broedseizoen van de vogels, gaan we de kades en de oevers van de Tilburgse stadshaven ontdoen van zwerfvuil. Iedereen uit wijk en stad kan meehelpen!

Op de zaterdag van NLdoet, 11 maart, gaan we in Tilburg de stadshaven ontdoen van zwerfvuil. We verzamelen om 09:00 uur bij Partyschip de Albatros en maken schoon tot 12:00 uur. Iedereen die van de haven houdt en/of lekker samen met een groep mensen buiten bezig wil zijn, is van harte welkom. Kinderen kunnen ook meedoen, samen en onder verantwoordelijkheid van een ouder of verzorger. Deze klus vind je op de website van NLdoet. Meld je ook aan!

Stichting Thuishaven Tilburg organiseert de natuurschoonmaakactie in de Piushaven elk jaar op de zaterdag van NLdoet. Zo’n 100 mensen uit de wijk en de stad verzamelen in één ochtend een flinke berg rotzooi. Piushavenvrijwilliger Rob Dingemans coördineert de actie dit jaar, geassisteerd door Piushavenvrijwilliger Mari van den Dries. Natuurwerkgroep Moerenburg heeft hun grijpers en zakhouders uitgeleend.

Vele handen maken licht werk! Dus meld je meteen even aan via de website van NLdoet.

De klus vindt omvat een vrij groot gebied. We lopen langs alle kaden en oevers van de Piushaven en de toeloop. Bij het Wilhelminakanaal gaan we rechtsaf tot aan de roeibaan. We werken met drie soorten ploegen: mensen die op het vlakke gedeelte werken, mensen voor de schuine kanten tot aan het water, en een ploeg die vanuit roeiboten werkt.

Foto: Y. Slotboom van Vroonhoven

Om 9:00 uur wordt iedereen die mee wil helpen verwacht bij Partyschip de Albatros aan de Piushaven. Eigenaren Walter en Anton stellen hun gezellige schip opnieuw voor dit goed doel beschikbaar. Ze zijn bovendien zo lief om voor die dag koffie en thee te sponsoren. We starten met uitleg en verdeling van werk en gereedschappen. Tegen 12:00 uur keren we weer terug naar de Albatros. Hier sluiten we samen af met soep en broodjes.

Zo kan iedereen die in het nieuwe seizoen de haven bezoekt, bijvoorbeeld tijdens de vele evenementen en activiteiten, weer genieten van een mooi schone Piushaven!

 

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een berichtje via stichtingthuishaventilburg@gmail.com.

Of bekijk hoe goed de Natuurschoonmaakdag Piushaven 2016 is gegaan.

Foto’s: Y. Slotboom van Vroonhoven

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

Powered by themekiller.com