Logo en vlaggetjes Logo en vlaggetjes

Waterlander

 

 

De rondvaartboot Tilia heeft er sinds 30 augustus 2012 een zusje bij, deLogo MVO Waterlander. Dit kleinere scheepje is een aantrekkelijker alternatief voor kleinere groepen, t/m 12 passagiers.

Een vaart boeken met de Waterlander met familie of vrienden, of voor een bedrijfsuitje of varende vergadering? Neem gerust contact op met Stichting Tilburg te Water (info@tilburgtewater.nl  of 06-255 155 56)

Klik hier voor een fotoreportage van JOHNVFOTOGRAFIE.
Klik hier voor een YouTube-filmpje van Persbureau van Eijndhoven.

 

Naamsonthulling door Paulien Michielsen, van Aannemerij Michielsen. Foto: JOHNVFOTOGRAFIE

De Waterlander is een van de laatste vaartuigen die in het waterland van Boskoop dienst deed als transportschip. Dit 900 tuinders tellende gebied is op boomkwekerijgebied het grootste van Europa. Het grootste deel van het transport werd met dit soort scheepjes gedaan. Dankzij een tip van een goede vriendin uit Alkmaar is het schuitje in het voorjaar van 2012 ontdekt. John La Haye heeft het namens Wateridee aangekocht waarna het door Koninklijke Saan belangeloos naar Tilburg getransporteerd.

De doop door Els Versteijnen van Barge Terminal Tilburg en Versteijnen GVT Group. Foto: JOHNVFOTOGRAFIE

Fluisterboot
In de zomer van 2012 is ze onder leiding van John gerestaureerd, elektrisch gemotoriseerd en als ‘fluisterboot’ voor passagiersvaart ingericht. Het schuitje is tijdens de vaart stil én volledig CO2-neutraal. De volledig elektrische aandrijving is met MVO-subsidie van de gemeente Tilburg tot stand gekomen. MVO betekent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Verder was er voor de Waterlander een bijzondere samenwerking met Barge Terminal Tilburg, leerlingen en docenten van het ROC, Koninklijke Saan Transport, Strabeko en ID-Technology én een aantal enthousiaste vrijwilligers.

Het eerste rondvaartscheepje Tilia, voor vervoer van maximaal 32 passagiers, is in 2010 gerestaureerd en uitgerust met een geluidsarme ECO-dieselmotor. Deze motor vaart niet op biodiesel, maar heeft een uiterst laag brandstofverbruik en een heel lage CO2-uitstoot. Voor de Waterlander zoeken we, om daadwerkelijk helemáál schoon te kunnen varen, nog samenwerking met gemeente en bedrijven om een zonne-oplaadpunt te realiseren.

MVO-actie!
Speciaal voor MVO-bedrijven bieden we 30% MVO-korting  aan de eerste 10 bedrijven die dit jaar een vaart boeken. Neem voor boekingen contact op met John La Haye 06-255 155 56 of info@tilburgtewater.nl.


Het Piuswater voor het proosten op de Waterlander is gesponsord door Jonkers Distillers.

Lees meer over de Waterlander en elektrisch varen op elektrischvaren.info.