Natuurgidsvaart

De Piushaven en het kanaal hebben een enorme rijke natuur. Met natuurkenner Rob Vereijken, die ook al jaren over de natuur in de stad Tilburg schrijft, gaan we daar naar op zoek.

Ontdek de Tilburgse natuur te water. Door juist met de boot door het gebied te gaan, kijk je heel anders tegen de haven aan. Je vaart langs muren vol met varens. Futen, meerkoeten en waterhoentjes broeden in het riet en langs de waterkant, en zijn zo van dichtbij te bewonderen. Wilgen en elzen vormen groene zomen langs de oevers met daarbij bossen gele lissen en geurende watermunt. Ieder bezoek levert weer nieuwe verrassingen op: soms dansen honderden schietmotten boven het water en een andere keer suizen de libellen om je oren. In het heldere water zijn ook visjes en slakken te ontdekken.  De gids is een enthousiaste verteller en als je na de vaartocht weer aan land bent, ben je zeker een stadsnatuurervaring rijker. Tijdens deze natuurvaartocht wordt aan boord een kopje thee of koffie met iets lekkers van Bikken en Bakken geserveerd.

 

data zondagochtend 8 juli 2018, 9 september 2018 en 27 mei tijdens Piushaven Ahoi
tijd 10-12u, 27 mei 11-17u
startlocatie Draaibrug Piushaven (ter hoogte van de Hoevenseweg 2)

speciale prijs € 15,00 p.p. (incl. natuurgids, 2-uurs vaartocht en koffie/thee met lekkers) NB: Kinderen t/m 12 jaar € 8,00 p.p.

info en reserveren 06 – 831 25 218 of info@rob-vereijken.nl

*************************************************************
Deze vaart is van maart t/m oktober ook exclusief te boeken voor groepen
*************************************************************

 

Powered by themekiller.com