Piushaven Natuurschoonmaakdag afgelast voor 2020

UPDATE! De schoonmaakactie is door corona afgelast.

Helaas slaan we de opruimactie een jaar over. Maar voel je vooral vrij om met gepaste afstand tot anderen een rondje te wandelen in de Piushaven. Neem een vuilniszakje mee, en deel met ons een foto van je oogst!

Origineel bericht:

Op de zaterdag van NLdoet, 14 maart, gaan we in Tilburg de stadshaven ontdoen van zwerfvuil. We verzamelen om 09:00 uur en maken schoon tot ongeveer 12:00 uur. Iedereen die van de haven houdt en/of lekker samen met een groep mensen buiten bezig wil zijn, is van harte welkom. Kinderen kunnen ook meedoen, samen en onder verantwoordelijkheid van een ouder of verzorger. Deze klus vind je op de website van NLdoet. Meld je ook aan!

Stichting Thuishaven Tilburg organiseert de natuurschoonmaakactie in de Piushaven elk jaar op de zaterdag van NLdoet. Zo’n 100 mensen uit de wijk en de stad verzamelen in één ochtend een flinke berg rotzooi. Piushavenvrijwilliger Rob Dingemans, Maureen Witlox, Huub Sibbing en Karien Naaykens hebben de organisatie weer ter hand genomen. Natuurwerkgroep Moerenburg heeft hun grijpers en zakhouders uitgeleend.

Schoomaakactie Piushaven 2019

Vele handen maken licht werk! Dus meld je meteen even aan via de website van NLdoet.

De klus vindt omvat een vrij groot gebied. We lopen langs beide zijden van de Piushaven en de toeloop. Bij het Wilhelminakanaal gaan we rechtsaf tot aan de roeibaan en linksaf tot de brug bij de Bosscheweg. We werken in verschillende ploegen: mensen die op het vlakke gedeelte werken, mensen voor de schuine kanten tot aan het water, en een ploeg die vanuit roeiboten werkt. Ook wordt het straatmeubilair en de informatieborden rond de Piushaven schoongemaakt.

Om 9 uur wordt iedereen die mee wil helpen verwacht bij Partyschip de Albatros aan de Piushaven. Op dit gezellige schip wordt u ontvangen met koffie/thee en iets lekkers erbij. We starten met uitleg en verdeling van werk en gereedschappen.

Tegen 12 uur keren we weer terug naar de Albatros voor versgemaakte soep (van Marijke!) met sandwiches. Er is ook vegetarische soep.

Zo kan iedereen die in het nieuwe seizoen de haven bezoekt, bijvoorbeeld tijdens de vele evenementen en activiteiten, weer genieten van een mooi schone Piushaven!

 

De opbrengst van 2019 - Schoonmaakactie Piushaven

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een berichtje via piushavenvrijwilligers@gmail.com.

Om een indruk te krijgen, bekijk je het foto-verslag van editie 2016: Natuurschoonmaakdag Piushaven

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by themekiller.com