Geen fijner plek om een terrasje te pikken of hapje te eten dan de Piushaven!

De Albatros
Een bijzondere en sfeervolle gelegenheid op het water van de Piushaven is Partyboot de Albatros. In het sfeervol ingerichte ruim van dit historisch binnenvaartschip (een ‘Friese Maatkast’) kunt u terecht voor privé- of zakelijke feesten, borreluurtjes, bijeenkomsten, recepties en koffietafels.

Burgemeester Jansen
Burgemeester JansenHet café bevindt zich in het eerste pand dat destijds aan de haven gebouwd werd, Café Havenzicht. Inmiddels heet het café Burgemeester Jansen, genoemd naar de burgemeester in wiens ambtstermijn de Tilburgse haven er na 150 jaren bakkeleien eindelijk gekomen is. Tapperij Burgemeester Jansen is een sfeervol, gezellig praatcafé voor een breed publiek, waar heel veel verschillende soorten bier en wijn geschonken worden. Er is een kleine kaart met soep en hapjes. (T)

Doncurado
Beleef het échte Spanje aan de Piushaven en geniet van heerlijke authentieke Spaanse producten. Je kunt hier lekker eten en het is tegelijk een Spaanse winkel. Proef Spanje in lunch, wijn, tapas en delicatessen. (T)

Shinzo
De beste sushi aan de haven! Neem de tijd in de sushilounge om alle hapjes van de kaart uit te proberen. Altijd gezellig druk.

Villa Pastorie
VillaPastorieVilla Pastorie is als het ware de huiskamer van het havengebied. Het is een bed & breakfast, restaurant, terrastuin, borrelplek: op Villa Pastorie is niet één stempel te drukken. En eigenlijk is dat ook niet waar het om draait. Bijzonder overnachten, lekker eten, verrassen: dáár gaat het om.

Combineer ook eens ontspannen bij de villa met ontspannen op het water. Huur bij Villa Pastorie de mooie sloep ‘Une Belle Histoire’. Deze sloep met kapitein heeft ruimte voor maximaal 7 personen. (T)

HeAVENS Kitchen
HeAVENS Kitchen in het voormalige Verkade-fabriekje is fresh & simple! Fire-kissed cuisine en on-spot-cocktails! Je kan iedere dag terecht vanaf 10 uur voor gegarandeerd lekker eten en drinken. Of het nu brunch, lunch, diner of borrel betreft, HeAVENS Kitchen staat garant voor lekker en vooral gezellig SAMEN genieten. (T)

Eethuis Twintig
Dit lifestyle-restaurant vormt, door de unieke locatie in het oude Falcongebouw en bijzondere inrichting, een warme uitvalsbasis waar iedereen welkom is om te eten, borrelen, winkelen, ontspannen en genieten. (T)

Bij Vermeer
Bij Vermeer richt zich op een breed publiek. Bij Vermeer kun je lunchen, dineren en borrelen. De menukaart bevat  fingerfood, saté, een biefstuk of de heerlijke kreeftenbitterbal. De prijzen van hoofdgerechten variëren van 12,50 tot 23,50 euro. Bij Vermeer is er voor de Bourgondische Tilburger. Kom langs en ervaar het zelf. (T)

Porto koffie en ijs
Een ijsje eten aan de waterkant, dat kan dankzij Porto. Je kan hier terecht voor de heerlijkste koffie, ijssoorten, broodjes en gebak. (T)

Bikken & BakkenBikkenBakken
De bakker die ook op zondag bakt. Bikken & Bakken is een nieuwe variant van de traditionele bakkerij waarin alles draait om beleving. Ga eens proeven, het loont de moeite! (T)

By Tammy
By Tammy, een heerlijk Moluks-Indisch eethuis (en afhaal) aan de hoek Galjoenstraat en Kempenaarplaats.

Stadskombuis Harboury
Sinds 2016 kan je heerlijk eten bij Stadskombuis Harboury op de hoek met de Lanciersstraat. (T)

De Visserij
Het visrestaurant aan de Piushaven van de eigenaren van ‘de Burgerij’ in de binnenstad. (T)

RAK
In 2017 opende op de middenpier het moderne RAK. De naam Rak heeft verschillende betekenissen. Het betekent recht stuk water, denk aan het Damrak. En ‘op rak gaan’ betekent ‘op stap gaan’. Daarnaast is RAK de afkorting voor ‘restaurant aan de kade’. (T)

Stadsbrouwerij013 Stadsbrouwerij013
Medio 2018 opende brouwerij en proeflokaal Stadsbrouwerij013 aan de Piushaven. In het monumentale pand van voormalig graanhandel van Loon zijn 20 biertaps gevuld met zowel eigen bieren als lokale bieren. En ook op de uitgebreide menukaart valt heel wat lokaals te ontdekken. (T)

Té Gekke Etentjes
Te Gekke Etentjes: eten én activiteiten te boeken op bijzondere plekken in en om de haven. Beleef bijvoorbeeld een Eilanddiner met vooraf een workshop zelfverdediging met eetstokjes. Of ga op de culturele toer met de museumhavenwandeling met daarna heerlijk eten op de boot of in het weiland in Moerenburg. Ook workshops bij Fablab en La Poubelle zijn mogelijk. Bijna al deze etentjes worden georganiseerd in samenwerking met Tilburg te Water en zijn voor groepen vanaf 10 personen.

 

(T) = terras

 

Powered by themekiller.com