Wetsports >>
De wereld onder water is minstens even fascinerend als die erboven, en daarom is zeer toepasselijk aan de haven Wetsports gevestigd, duikbedrijf, duikschool en duikwinkel. Het duikbedrijf voert o.a. onder water inspecties en reparaties uit. De duikschool biedt opleidingen voor de beginner (ook voor kinderen vanaf 8 jaar) en leidt ook op voor instructeur. De duikwinkel verkoopt zowel snorkelmaterialen als professionele duikuitrustingen en is ook verkooppunt voor propaangas, speciaal voor passanten in de Piushaven.

Wateridee >>
Wateridee geeft teken- en schildercursussen aan boord van een historisch schip in de Piushaven, de Drie Gebroeders.

Kano Club Tilburg >>
Van huis uit een recreatieve kanoclub, maar door de brede interesse van de leden is de club uitgebreid tot de meeste takken van de kanosport: vlakwater, wildwater, freestyle canadezen, brandingvaren, grootwatervaren, wedstrijdvaren.

Tilburgse Watersportvereniging >>
Na jarenlang een oude, nostalgische werf aan de aanloop tot de Piushaven geëxploiteerd te hebben, heeft de TWV in 2008 moeten wijken voor nieuwbouwplannen. Momenteel huist de vereniging in Industriehaven Loven, bij de zwaaikom. De vereniging hoopt naar de oude monumentale Sluis III te verhuizen, die vrijvalt bij de kanaalverbreding.

Roeivereniging TOR >>
Bij de Tilburgse Open Roeivereniging (RV TOR) is elk type roeier welkom. Het is een prima vereniging, gelegen in een groen omrand stuk Wilhelminakanaal. Het verenigingsaspect speelt een belangrijke rol. TOR is een jonge, levende vereniging die tal van activiteiten organiseert.

Studentenroeivereniging Vidar >>
Vidar is een studentenroeivereniging. Hun wedstrijdroeiers vertegenwoordigen Vidar op de (inter-)nationale wateren. Competitieroeiers roeien 2 tot 3 keer per week en zijn daarnaast te vinden aan de verenigingsbar.

Windsurfclub Beekse Bergen >>
Windsurfclub Beekse Bergen is een jonge, enthousiaste en ambitieuze sportvereniging die er alles aan doet om de windsurfsport positief uit te dragen.

Watersportbaan Tilburg >>
Vlakbij het recreatiepark Beekse Bergen ligt de Watersportbaan Tilburg, een vierbaansroeibaan van 2000 meter. Momenteel is de baan de thuisbasis van twee roeiverenigingen (TOR en Vidar) en Kano Club Tilburg en wordt regelmatig gebruikt voor roeiwedstrijden en trainingskampen van verenigingen uit heel Nederland en ook uit het buitenland.

Kanovereniging Oisterwijk >>
Kanovereniging Oisterwijk haar thuis in het water- en bosrijke Oisterwijk, vlakbij Tilburg. Training vindt plaats op het ven van openluchtzwembad het Staalvergven. Regelmatig zijn de kano’s te vinden op verschillende beken in de omgeving van Tilburg maar ook op wildwater in het buitenland zoals Duitsland, België en Frankrijk.

Powered by themekiller.com